Naleśniki z awokado z kiełkami fasoli Mungo

icon

Składniki

  • 150g kiełków fasoli Mungo
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 1 pomidor
  • 15 zielonych oliwek
  • 4 łyżki ziaren słonecznika
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • 8 naleśników
icon

Sposób wykonania

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. Awokado obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać pomidory pokrojone w plasterki oraz ziarna słonecznika. Dodać oliwę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Kiełki połamać na kawałki ok. 1 cm. Delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Zawijać naleśniki i smażyć każdą ze stron 3 minuty.

Zamów produkty z przepisu