Pierogi z czerwoną soczewicą i pieczarkami

icon

Składniki

  • szklanka czerwonej soczewicy (ugotowanej)
  • sos sojowy
  • 200g pieczarek
  • ½ szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • łyżka oleju
  • ciasto na pierogi
icon

Sposób wykonania

Chleb namoczyć w ciepłej wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na łyżce oleju razem z posiekanym czosnkiem, posolić. Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w maszynce. Wbić jajka, doprawić sosem sojowym, solą, imbirem, pieprzem, dodać natkę. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku.

Zamów produkty z przepisu