Namoczyć cieciorkę we wrzącej wodzie przez 12 godz. Po namoczeniu zalać ponownie wrzącą wodą i gotować 1 godz. Warzywa i pieczarki zatrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, podsmażyć chwilę, podlać wodą i dusić ok. 15 min., następnie dodać pieczarki i dusić jeszcze około 20 min. Filet z kurczaka pokroić w słupki o grubości 1 cm posypać kurkumą, solą, posiekanym czosnkiem. Namoczoną w mleku kajzerkę odcisnąć dodać do uduszonych składników i zemleć 2 razy. Do zmielonych składników dodać mąkę ziemniaczaną, jaja, majeranek i przyprawy. Masę przełożyć do wąskiej formy wysmarowanej tłuszczem i dnem wyłożonym papierem do pieczenia. W masę powkładać słupki mięsne, powierzchnię wyrównać i skopić 2 łyżkami wody i odrobiną oleju. Piec 40 -45 min w temperaturze 160 OC – 180OC, po upieczeniu przykryć folią do wystygnięcia. Podawać z pikantnymi sosami.
Waga: 500g