Zupa z soczewicy brązowej i czerwonej

icon

Składniki

  • 25 dag soczewicy brązowej
  • 12 dag soczewicy czerwonej
  • 1 sprawiony kurczak
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 żółta papryka
  • pęczek dymki
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
icon

Sposób wykonania

Brązową soczewicę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić na noc. Kurczaka umyć, włożyć do garnka, zalać litrem osolonej wody. Włoszczyznę oczyścić, związać w pęczek, przełożyć z brązową soczewicą do kurczaka, gotować 1 godz. Paprykę, dymkę i czerwoną soczewicę gotować 10 min. Dodać pomidory, podgrzać. Kurczaka oczyścić z kości i skóry, mięso pokroić i dodać do zupy.

Zamów produkty z przepisu