Fasola perełka BIO 400g

Wartość odżywcza 100g produktu:

Wartość energetyczna 318 kcal, 1329 kJ
Tłuszcze 1.6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.19 g
Węglowodany 61.6 g
- w tym cukry 2.7 g
Błonnik g
Białko 21.4 g
Sól 0.05 g
Do sklepu

Opis produktu

Jest najmniejszą odmianą fasoli białej. Tak jak pozostałe fasole białe jest cennym źródłem przyswajalnego i pełnowartościowego białka, zaś regularne spożywanie w ogóle roślin strączkowych ma dobroczynny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie trzustki, wątroby oraz jelita grubego. Można ją podawać pod wieloma odsłonami: zup, sałatek, past, czy pasztetów.

 

Sposób przygotowania

*przed gotowaniem fasolę należy dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą

*fasolę moczymy od 10 do 12 godz. w proporcji: 4 porcje wody do 1 porcji fasoli

*czas gotowania (przybliżony): 60-90min.

Podczas gotowania należy pamiętać o uzupełnianiu wody oraz delikatnym mieszaniu łyżką.