Wartość energetyczna | 302 kcal, 1269 kJ |
Tłuszcze | 1.5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.5 g |
Węglowodany | 41 g |
- w tym cukry | 4.4 g |
Błonnik | g |
Białko | 19.3 g |
Sól | 0.015 g |
Wyjątkowa kompozycja odpowiednio dobranych warzyw strączkowych z dodatkiem kaszy, którą można doprawić do smaku specjalnie skomponowaną mieszanką warzywną znajdującą się w środku opakowania. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i zdrowa. To ciekawy pomysł na obiad dostarczający energii do codziennych wyzwań.
Zawartość torebki oprócz saszetki wypłukać. Następnie wszystkie składniki z wyjątkiem włoszczyzny wsypać do garnka, zalać wodą i moczyć przez 12 godz. Po namoczeniu odcedzamy i zalewamy wodą lub uprzednio przygotowanym bulionem, gotujemy ok. 1- 1,5 godz. Pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę, można zabielić zupę śmietaną oraz dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy według upodobania- majeranek, cząber, kolendra, czosnek, papryka, pieprz, sól. Smak będzie jeszcze bogatszy, jeśli do każdego talerza zupy dodamy łyżkę oliwy z oliwek i zieloną pietruszkę.
kasza jęczmienna, soczewica zielona, groch żółty połówki, fasola biała jednolita, fasola Adzuki, fasola Mungo, soczewica brązowa, włoszczyzna (warzywa suszone w zmiennych proporcjach: marchew, cebula, pasternak, pietruszka, por)